The power
of Collagen.
Collageen is het meest voorkomende eiwit in ons lichaam en dus erg belangrijk voor een gezonde levenstijl. De term collageen vindt zijn oorsprong bij het Griekse woord κολλώ (colla = lijm) en betekent samenbinden. In totaal zijn er ongeveer 28 types collageen, waarvan type 1 veruit het meeste voorkomt. Ruim 90% van al het aanwezige collageen bestaat uit type 1. Onze SiRo producten bevatten type 1 collageen.
Science first
Een collageenmatrix bestaat uit collageenvezels gerangschikt in een complex driedimensionaal netwerk. Wij werken met collageen peptiden, ook wel gehydrolyseerd collageen genoemd. De peptiden ontstaan door een enzymatisch proces waarbij de eiwitten in de gelatine in kleinere stukjes worden geknipt. Hierdoor krijg je collageen binnen in jouw lichaam in zijn best opneembare en oplosbare vorm.
Golden age
Gezond ouder worden staat bij ons hoog aangeschreven en collageen heeft het grote voordeel het verouderingsproces af te remmen. Zo heeft dit lichaamseigen eiwit positieve effecten op specifieke weefsels zoals pezen, ligamenten, gewrichten, bindweefsel en uiteraard ook de huid. Door dit dagelijks toe te voegen aan jouw routine moeten de gouden jaren nog komen.
Talking’ bout a revolution
Bij herstel van blessures kan collageen een absolute meerwaarde betekenen door het herstelproces te versnellen. Zo heeft collageen invloed op verschillende weefsels in ons lichaam: pezen, ligamenten, kraakbeen, gewrichten en bindweesfel. Door de unieke samenstelling van SiRo Collagen FIT met calcium en Vitamine D3, kunnen we ook de versteviging van onze botten hierbij zetten. Niet onbelangrijk om soepeler te kunnen bewegen.
Fresh feeling
Een jonge uitstraling is iets waar we allemaal naar op zoek zijn. Collageen verbetert ook de structuur, stevigheid en elasticiteit van onze kostbare huid. In de SiRo Collagen SKIN zit bovendien ook nog Zink, Selenium en Koper die op hun beurt bijdragen aan glanzend haar, stevigere nagels en betere pigmentatie van haar en huid. Voeg collageen toe aan jouw ochtendritueel en start de dag met een fresh feeling.

Listen to the experts
Onze aanbevelingen zijn gebaseerd op de wetenschap. Meer bepaald op een studie van Dr. Keith Baar en Dr. Gregory Shaw. In deze podcasts gaan ze dieper in op deze studie, dus dat willen we graag delen met onze consumenten.
Collageen types
Collageen soorten
Er zijn verschillende types collageen, in totaal kent collageen zelf 28 types. De meest voorkomende zijn type 1, type 2 en type 3. Ongeveer 90% van al het aanwezige collageen in ons lichaam bestaat uit type 1. De belangrijkste collageen types zijn:
Type I Collageen
Dit type collageen komt het meest voor in ons menselijk lichaam. Komt vooral voor in de huid, haar, nagels, botten, kraakbeen, bindweefsel, gewrichtsbanden, pezen en bloedvaten
Type II Collageen
Dit type collageen staat op de tweede plaats qua tegenwoordigheid in ons lichaam en bevindt zich vooral in de gewrichten, tussenwervelschijven, ribben, neus, strottenhoofd en luchtpijp
Type III Collageen
Komt in mindere mate voor dan de vorige 2, maar bevindt zich vooral in de huid, onze bloedvaten en ook weefsels voor wondherstel
Rundercollageen bevat vooral type 1 en type 3, viscollageen bevat vooral type 1 en type 2.
Collageen kan uit verschillende natuurlijke bronnen worden gewonnen zoals bijvoorbeeld vissen en dieren.
Sort I Viscollageen
Marine collageen of viscollageen is de meest zuivere vorm van collageen, maar daarom ook de minst goedkope. Die wordt gewonnen uit de huid (schubben) en botten (graten) van de vis.
Sort II Rundercollageen
Bovine collageen of rundercollageen staat het dichtst bij de structuur van de mens en wordt gewonnen uit de huid of de botten van de runderen.
Sort III Varkenscollageen
Bij varkenscollageen wordt de collageen gewonnen uit de huid en de botten van varkens.
Rundercollageen bevat vooral type 1 en type 3, viscollageen bevat vooral type 1 en type 2.
Don’t forget to scoop me, every day.

FAQ – What’s on your mind?
- Kan je de FIT en SKIN samennemen?
- Wat is het verschil tussen marine (SKIN) en bovine (FIT)?
- Welke collageen types zijn er?
- Welke soorten collageen zijn er allemaal?
- Wat is marine collageen?
- Wat is bovine collageen?
- Wat zit er allemaal in de FIT en waarvoor is dit goed?
- Wat zit er allemaal in de SKIN en waarvoor is dit goed?
- Als ik een metalen lepel gerbuik, interfereert die met de collageen (vermindert de werking), klopt dit?
- Is het nodig om collageen te pakken onder de 30 jaar?
- Ik vind mijn lepel niet met de hoeveelheden op?
- Ik vind mijn lepel niet in de pot, wat moet ik doen?
- Mag ik collegeen nemen tijdens de zwangerschap?
- Hoelang duurt het voor collageen effect heeft?
- Kan ik voldoende collageen uit mijn voeding halen?
- Waarom poedervorm?
- Verschil tussen whey en collageen?
- Kan ik collageen combineren met andere supplementen en vitamines?
- Waar kan ik mijn pot recycleren?
- Zijn er bijwerkingen van collageen en kom ik bij van collageen?
- Kan ik een overdosis van collageen nemen?
Het wordt niet aanbevolen om beide producten samen in te nemen. Onderhoudend heb je met 10gram collageen per dag (2 schepjes per pot) voldoende om de stevigheid en elasticiteit van de belangrijkste weefsels te ondersteunen. Heb je een accuut letsel? Volg dan de aanbevelingen van de FIT op onze website of het advies van uw therapeut.
Viscollageen is collageen dat geextraheerd wordt uit de botten (graten) en huid (schubben) van de vis. Rundercollageen is collageen dat wordt geextraheerd uit de beenderen (botten) van de runderen. Wanneer de runderen zijn verwerkt voor de vleesindustrie, worden deze beenderen gebruikt om rundercollageen te maken.
Er zijn verschillende types collageen, in totaal kent collageen zelf 28 types. De meest voorkomende zijn type 1, type 2 en type 3. Ongeveer 90% van al het aanwezige collageen in ons lichaam bestaat uit type 1. De belangrijkste collageen types zijn:
- Collageen type 1 komt vooral voor in de huid, haar, nagels, botten, kraakbeen, bindweefsel, gewrichtsbanden, pezen en bloedvaten
- Collageen type 2: bevindt zich vooral in de gewrichten, tussenwervelschijven, ribben, neus, strottenhoofd en luchtpijp
- Collageen type 3: bevindt zich vooral in de huis, onze bloedvaten en ook weefsels voor wondherstel
Rundercollageen bevat vooral type 1 en type 3, viscollageen bevat vooral type 1 en type 2.
Collageen kan uit verschillende natturlijk bronnen worden gewonnen zoals bijvoorbeeld vissen en dieren.
- Viscollageen: marine collageen of viscollageen is de meest zuivere vorm van collageen, maar daarom ook de minst goedkope. Die wordt gewonnen uit de huid (schubben) en botten (graten) van de vis.
- Rundercollageen: bovine collageen of rundercollageen staat het dichts bij de structuur van de mens en wordt gewonnen uit de huid of de botten van de rundereren.
- Varkenscollageen: bij varkenscollageen wordt de collageen gewonnen uit de huid en de botten van varkens.
Marine collageen of viscollageen wordt geextraheerd uit de botten (graten) en de huid (schubben) van de vis. Viscollageen van wild gevangen vis is de meest pure vorm van collageen en kan dus worden verwerkt in supplementen, poeders en liquids. Onze bron van viscollageen is Naticol, bekend om zijn bioactieve en biobeschikbare marinee collageenpeptiden van natuurlijke oorsprong. Deze peptiden zijn voornamelijk afgeleid van het collageentype dat het meest aanwezig is in het menselijk lichaam: type 1 collageen.
Naticol wordt geextraheerd uit de huid van vissen en vervolgens biobeschikbaar gemaakt via een uniek proces dat speciaal door Weishardt is ontwikkeld. Dit proces bestaat uit 2 stappen: extractie van het collageen, gevolgd door een gerichte enzymatische hydrolyse. Daarom heeft ons product een uniek collageenpeptidenprofiel dat gewonnen wordt uit de botten en de huid van de vis. De belangrijkste voordelen zijn gericht op het verbeteren van de schoonheid en elasticiteit van de huid en op het behoud van een actieve levenstijl.
Bovine collageen of rundercollageen wordt geextraheerd uit de botten (beenderen) van de runderen. Onze bron van rundercollageen is SOLUGEL®, deze collageenpeptidesupplementen zijn samengesteld uit hoogwaardige collageenpeptiden verkregen uit natuurlijke dierlijke bronnen (rundercollageenpeptiden). Door eiwitten enzymatisch af te breken tot kleinere peptiden wordt bioactieve SOLUGEL® verkregen, die gemakkelijk door het menselijk lichaam kan worden opgenomen. Als licht verteerbaar eiwit zonder suiker, vet, cholesterol en koolhydraten biedt SOLUGEL® een scala aan potentiële voordelen voor de gezondheid, zoals gezonde gewrichten, gezond ouder worden en een mooie huid.
Met de juiste dosering, gespreid in de tijd, kunnen collageenpeptiden bijdragen aan het gezond functioneren van je lichaam. Bovendien zijn de voordelen van SOLUGEL® ook klinisch bewezen: met zijn langdurige verzadigende werking is SOLUGEL® een ideale eiwitbron om de elasticiteit, stevigheid en hydratatie van verschilllende weefsels (pezen, ligamenten, kraakbeen en ook de huid aanzienlijk te verbeteren na slechts 56 dagen inname.
De SiRo Collagen FIT bevat 15 gram collageen peptiden (bovine), 120 mg Vitamine C, Calcium, Vit D en Mangaan. We hebben Vitamine C toegevoegd aan ons collageen supplement omdat het onder andere helpt om op een natuurlijk manier zelf collageen aan te maken en ook onze immuniteit ondersteunt. Calcium draagt bij tot de stevigheid van onze botstructuur. De zonnevitamine D is een precursor van Calcium en draagt op haar beurt ook bij aan stevigere botten. Mangaan zorgt voor het behoud van ons bindweefsel.
De SiRo Collagen SKIN bevat 10 gram collageen peptiden (marine), 80 mg Vitamine C, Selenium, Zink en Koper. De collageen zorgt voor de ondersteuning van een stevigere en elastischere huid. Vitamine C is toegevoegd voor een optimale opname van onze collageen peptide en zal ondertussen ook onze immuniteit ondersteunen. Zink en Selenium dragen bij tot stevigere nagels en glanzend haar. Koper draagt op zijn beurt bij tot een beter pigmentatie van ons haar en huid.
Idealiter gebruik je een houten of plastiek lepel om mee te roeren. Maar de werking van de collageen zal miniem verminder wanneer je de collageen met een metalen lepel roert.
Collageen is een lichaamseigen eiwit en vanaf ons 30e levensjaar maken we steeds minder collageen aan in ons lichaam. Een collageen supplement kan dus een mooie toevoeging zijn als je de juiste bouwstenen wil stimuleren om een nieuw collageen aan te maken. Zo zal het de weefsels in ons lichaam waar veel collageen nodig is (pezen, ligamenten, kraakbeen, huid etc) steviger een elasticher maken en kan je op die manier het veriuderingsproces proberen te vertragen.
De aanbevolen dosis staat steeds op de verpakkingen bij gebruiksaanwijzing.
De lepel zit sowieso steeds in de pot. Door het transportproces kan het wel zijn dat die niet meer zichtbaar van boven op het poeder ligt. Door met een langer voorwerp (bv mes) eventjes in het poeder te roeren zal de lepel snel tevoorschijn komen.
Het antwoord is hier volmondig JA. Aangezien collageen een lichaamseigen eiwit is kan het zeker geen kwaad om dat tijdens de zwangerschap in te nemen. Wel is het onze aanbeveling om het na de zwangerschap zeker ook te blijven innemen, net omdat het de stevigheid en de elasticiteit van de huid ten goede komt.
Wetenschappelijk gezien heeft men pas effect na 56 dagen, dus ongeveer 2 maanden. Het meest ideale is een kuur van 3 maanden en dan een weekje uw lichaam terug laten keren naar homeostase. Klinisch zien en horen we wel dat er sneller resultaten worden geboekt. Zowel bij mensen die klachten hebben van pijn in gewrichten, zien we na één week al pijnvermindering bij inname van collageen. Alsook zien we bij sommige mensen dat hun huid er reeds na één maand glanzender uitziet. We raden natuurlijk ook steeds aan om dit te combineren met een gezonde levenstijl en een gezond voedingspatroon.
Collageen is een belangrijk lijmvormend eiwit in het lichaam, dat voornamelijk bestaat uit de volgende drie essentiële aminozuren: proline, lysine en hydroxyproline. We vinden het voornamelijk in de huid en botten van dieren. Vroeger maakten we er bouillon van, waardoor we vrij veel collageen binnenkregen. Tegenwoordig maken we geen bouillon meer van botten en vissenkoppen en eten we ook geen dierenhuiden meer.
Met het huidige dieet krijgen we slechts 5% van het collageen binnen dat we nodig hebben. Onze natuurlijke collageenproductie neemt af naarmate we ouder worden en het is daarom belangrijk om de collageenproductie te stimuleren, bijvoorbeeld door een supplement te nemen. Vaker je eigen vis- of bottenbouillon maken is een goed begin!
Poeder is de makkelijkste manier om voldoende collageen binnen te krijgen. Wij gaan steeds uit van minimum 10 gram collageen peptiden omdat de wetenschap aantoont dat het een significant verschil is tussen 5 gram of 10 gram collageen inname per dag. In een liquid kan je ook 10 gram steken, maar die zijn over het algemeen veel duurder in aankoop omdat je per flesje moet werken. In een pilvorm is het heel moeilijk om 10 gram collageen in te nemen omdat je dan elke dag 10x 1g tabletten zou moeten nemen. Vandaar de eerste keuze voor poeder.
Whey proteine en collageen bestaan allebei uit verschillende aminozuren, dus daar zit het grootste verschil. Collageen bestaat vooral uit de essentiële aminozuren Proline, Glycine en hydroxyproline. Whey proteïne bestaan vooral uit de essentiële aminozuren Leucine, Isoleucine en Valine. Die laatste drie komen vooral voor in de spieren en vandaar dat Whey Proteïne shakes veelal worden gebruikt na het sporten om de spieren te versterken of te recupereren. De essentiële aminozuren die in collageen voorkomen vind je vooral terug in de huid, pezen, kraakbeen, ligamenten en gewrichten.
Ja hoor, dat kan zeker. Je kan collageen combineren met Omega 3’s bijvoorbeeld of met Vit D. Wij hebben met SiRo wel geprobeerd om steeds voldoende Vitamine C toe te voegen om uw dagelijks aanbeolen inname te voldoen. Alsook zit er in de SKIN en de FIT extra mineralen die goed zijn voor respectievelijk de huid en voor de pezen, gewrichten en ligamenten.
Je kan uw pot SiRo recycleren in een blauwe PMD zak. De mensen die onze verpakkingen hebben gedaan, het nederlands bedrijf Corex, heeft ons dat verzekerd.
Collageen is een lichaamseigen eiwit, dus normaalgezien zijn er geen bijwerkingen wanneer je collageen supplementeert. Je leest wel best steeds de voorzorgen op de verpakkingen om zeker te zijn. Als je de aanbevolen porties van collageen niet overschrijdt zal je ook niet bijkomen van collageen.
Collageen is een lichaamseigen eiwit, dus zelfs als je teveel collageen zou innemen zal het steeds zijn weg vinden in verschillende weefsels in ons lichaam. Maar we raden uiteraard wel aan om de aanbevolen porties van collageen niet te overschrijden.
